4 reakce na Antivir vs Vir PC Windows

  1. Bezpečně proti SCAMS …
    Scam je termín, který označuje podvod, jehož cílem je primárně získání finančních prostředků od oběti. Může se vyskytovat jak v online, tak i offline světě. Existuje několik různých typů scamů, a jedním z nich jsou software scams.

    Software scams je spojený s podvodnou činnosti počítačového softwaru, ukrytý v napadeném softwaru. SCAMs se nejčastěji vyskytuje v kradeném softwaru stahovaným na torrentech. Častý problém, který zužuje domácnosti, v kterých působí převážně ratolest, s pocitem získání zdarma softwaru, počítačových her, utilit, včetně dat. Samozřejmě umístěných někým, něčí stranou do více míst na planetě, propojené v celek, si nevědomky stáhne do svého PC, notebooku SCAMS, společně s programem, který sháněl.
    Bohužel, neohrozí jen své PC, ale umožní přístup k datům, v celé domácí síti.

    Základní rozdělení SCAMS softwarů.

    Phishing: Tento typ scamu zahrnuje odesílání falešných e-mailů nebo zpráv, které se tváří jako legitimní komunikace od důvěryhodných zdrojů (např. banky, společnosti, vlády). Cílem je získat citlivé informace, jako jsou přihlašovací údaje, hesla nebo finanční údaje.

    Vishing: Vishing je podobný phishingu, ale místo e-mailů se jedná o telefonní hovory. Útočníci se vydávají za zaměstnance banky nebo jiné důvěryhodné osoby a snaží se získat informace od oběti.

    Smishing: Smishing kombinuje SMS zprávy s phishingem. Útočníci posílají falešné textové zprávy, které vyzývají oběť k provedení určitých akcí, například kliknutí na odkaz nebo zadání osobních údajů.

    Krádež identity: Tento typ scamu zahrnuje získání osobních údajů oběti, jako jsou jméno, adresa, datum narození nebo sociální zabezpečení. Útočníci pak mohou tyto údaje zneužít k otevření úvěru, získání kreditní karty nebo jiných finančních transakcí.

  2. Doplnění, krádež datové identity :

    Krádež identity je kriminální čin, při kterém útočník podvodným jednáním získá citlivá data oběti a poté se za ni vydává. Motivací je samozřejmě finanční zisk. Útočník odcizí citlivá data, jako jsou hesla, čísla občanských průkazů nebo podrobnosti o platebních kartách, a následně je zneužije při podvodném jednání, kdy se vydává za danou osobu nebo autoritu1. Tento zločin úzce souvisí s technikami sociálního inženýrství, které útočníci používají k získání citlivých údajů od oběti. Velmi dobrým zdrojem těchto dat jsou například profily na sociálních sítích a další populární online služby. Když útočník nasbírá dostatečné množství citlivých dat, může se pokusit napodobovat identitu oběti pro různé aktivity, jako jsou žádosti o půjčky, nákupy na internetu nebo výběry peněz z bankomatů

  3. Doporučené rozšíření pro web browser, ochrana proti nebezpečným reklamním serverům.
    Ransomware a SCAM jsou závažné hrozby, které mohou způsobit velké problémy uživatelům počítačů a webových stránek. Zde je stručný popis těchto nebezpečí:

    Ransomware:
    Co to je: Ransomware je druh malwaru, který šifruje soubory na vašem počítači nebo serveru a požaduje výkupné za jejich dešifrování.
    Jak se šíří: Ransomware se často šíří skrze infikované e-maily, falešné webové stránky nebo zranitelnosti v softwaru.
    Prevence: Abyste se chránili před ransomwarem, pravidelně zálohujte svá data, aktualizujte svůj software a buďte obezřetní při otevírání e-mailů a stahování souborů z internetu1.
    SCAM:
    Co to je: SCAMy jsou podvodné praktiky, které se snaží získat vaše osobní údaje, peníze nebo jiné cennosti.
    Jak se šíří: SCAMy se často šíří prostřednictvím e-mailů, textových zpráv, falešných webových stránek a telefonních hovorů.
    Prevence: Buďte obezřetní při komunikaci s neznámými lidmi, neposílejte osobní údaje a neprovádějte transakce na neověřených webových stránkách.
    Reklamní servery na webových stránkách:
    Nebezpečí: Některé reklamní servery mohou hostit infikované reklamy, které mohou obsahovat ransomware nebo SCAMy.
    Prevence:
    Používejte adblockery a buďte opatrní při klikání na reklamy na webových stránkách. Důvěřujte pouze důvěryhodným zdrojům reklam.

  4. Malwarebytes je více než antivirový program, který nabízí účinnou ochranu proti různým hrozbám.
    Zde je stručný popis jeho všestrannosti:

    Detekce a odstranění malware:
    Malwarebytes je specializován na detekci a odstranění různých typů malware, včetně virů, spyware, trojských koní, adware a ransomware.
    Jeho pokročilé skenery prohledávají systém a identifikují potenciálně nebezpečné soubory a procesy.
    Doplňková ochrana k existujícímu antiviru:
    Malwarebytes může být použit jako doplněk k vašemu stávajícímu antivirovému řešení.
    Poskytuje další vrstvu ochrany tím, že odhaluje a odstraňuje malware, který by mohl uniknout pozornosti jiného antiviru.
    Snadná ovladatelnost a detekce zbytků programů:
    Malwarebytes má uživatelsky přívětivé rozhraní a rychlý skener.
    Navíc detekuje zbytky programů po odinstalaci, na které se při standardním odstraňování zapomnělo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *